عاشق الحياه
اهلا بك زائرنا الكريم تحيه طيبه لو عجبك المنتدى سجل وكن معنا

عاشق الحياه

منتدى مجانى تجريبى
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
https://www.facebook.com/aldeenelkayem

شاطر | 
 

 المهلبية بشكل جديد

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
همسة براءة

avatar

عدد المساهمات : 326 تاريخ التسجيل : 22/04/2011

مُساهمةموضوع: المهلبية بشكل جديد    الإثنين يوليو 18, 2011 12:12 pm

اخترت نعمل الحاجة دي لان نقدر نبدع فيها زي مااحنا عايزين ومسلية جدا لان نقدرنقدمها اكتر من مرة وبطريقة مختلفه
(كفايه رغي بقى واسبكم مع الطريه )
اول حاجة هنحتاج حليب وسكر ونشا وشوية نكهات على زوقنا الحلو
تاني حاجة هندوب السكر في الحليب (يعني هتكونوا انتم في الحليب) وبعدين نحطهم يغله على النار
تالت حاجة وفي وقت الغليان نجيب 3 ملاعق نشا وندوبهم في ماء بارد
رابع حاجة نلحق الحليب الي بيغلي( قبل مايقع على البتجاز ) ونضيفه على الحليب (ايد تصب وايد تقلب)( قول ماما)
خامس حاجة نفضل نقلب لحد مايغلي(بقيت مهلبية) ونقفل النار عليهم
سادس حاجة نجيب كاسات شفافه لازم (شفافه) علشان هنعملهم طبقات ولازم يظهره
سابع حاجة نضيف المهلبية في الكاس ونحاول المهلبية متجيش على جوانب الكاس من جوه لانه شفاف ولازم الطبقات تكون متساوية
(اخر 3 خطوات خطوة واحدة على فكرة) هههههههههههههه
نحط الطبقة الاولى من المهلبية الساده في التلاجة علشان تجمد (ونقدر نحط الطبقة التانية)
نعمل نفس الموضوع شوية حليب ندوب فيهم السكر وهم في النار لحد مايغله نجيب نشا وندوبه في ماء بارد لكن هنا يبدأ التفنين ممكن نضيف اي نكهات احنا عيزنها ممكن
كاكاو
قهوة
مانجوا
برتقال
فراولة
موز
عنب
توت
خوخ
او اي نكهة تانية او ممكن اي عصير بس طبعا كله سائل
ونضيفه على النشا وبعدين نضيفهم على الحليب (ايد تصب وايد تقلب) حتى تتكون المهلبية بالنكهة الي اخترناها
ونجيب الكاسات من التلاجه تكون مسكت نفسها شوية (في حالة عدم التماسك تركها كزيد من الوقت حتى تتماسك لكي تكون طبقة فوق طبقة)
ممكن نضيف شوية مكسرات او شوكلاتة مبشورة او حبيبات من بعض الفواكة على حسب زوقك الحلو وعلى اي طبقة ولكن يفضل تكون الطبقة الي في النص
وبعد ما نضيف الطبقة التانية الي بالنكهة الي اخترناها (لازم ناخد بلنا علشان مالمهلبية متلمسش الجوانب الداخلية للكاس لان الكاس شفاف ولازم تكون الطبقات متساوية )نحط الكاسات تاني في التلاجة لحد ماتتماسك ونقدر نحط طبقة 3 لو أمكن على الكاس وليه متكنش 4 لو الكاس كبير بس (5) كتير علينا وممكن في الاخر نزينه بأي حاجة على زوقنا ومش لازم الطبقة السادة تكون هي اول طبقة نحطها بادعي وتفنني واعملى كل مرة بشكل وطعم ولون غير
بس أهم حاجة
منطفش طبقة فوق طبقة مش متماسكة
عدم اتساخ الجوانب الداخية للكاس
عند استخدام نكهة مرة الطعم (كالقهوة والكاكاو) اضيفي الكثير من السكر (مش كتير قوي يعني)بس نراعي ان النكهة مرة اودلعو ونفس الحكاية مع اي حاجة مسكرة نخفف السكر
في الاخر صحة وهنا على قلب الجميع وسوري اذا استتقلته دمى شوية (كتير) وشكرا على قراءة الموضوع
flower
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
المهلبية بشكل جديد
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عاشق الحياه :: مطبخ العيله :: الحلويات-
انتقل الى: